Bannerbilde

Ny kalkulatør hos Skjæveland

Ny kalkulatør hos Skjæveland

Møt Idar Sør-Reime, Skjævelands nye kalkulasjon- og anbudsleder!

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  10 september 2019

Han begynte i arbeidet sitt i august, og er godt i gang med å få oversikt over arbeid og prosjekt. Idar er oppvokst på gård, på Holen utenfor Bryne. Bor på Nærbø og har ikke arbeidet med VA-produkter før, men kalkulasjon og anlegg – det kan han. Selv om det langt fra var der han startet utdanningen sin.

– Nei, jeg tok først grunnkurs på hotell- og næringsmiddelfag, ikke for å bli kokk, men for å bli slakter. Så fant jeg ut at det ikke var noe for meg, og begynte på grunnkurs byggfag, forklarer Sør-Reime.

Innom betong

I høstferien det skoleåret,var han utplassert i en bedrift hvor han fikk tilbud om læreplass. Dermed var det rett ut i lære. Da Idar var ferdig med fagbrevet,arbeidet han et års tid i det som nå heter Vigrestad Bygg.

– Så fikk jeg lyst til å prøve noe annet. Jeg vurderte frem og tilbake å starte opp for meg selv, men endte opp som elementmontør hos AS Betong. Der var jeg i et halvt års tid, så kom duppen i byggemarkedet. Som siste mann inn, var jeg første mann ut, beskriver Sør-Reime.

Da var ikke veien lang før tømreren startet for seg selv, og i flere år drev han eget byggefirma sammen med en kamerat.

Våken for forbedringer

– Hva likte du ved å drive eget firma?

– Muligheten for å skape forbedringer. Jeg liker å være selvstendig og ha ansvar. Da kan en også ta initiativ og bli med på å skape gode løsninger. Blir noe gjort på en tungvint måte, kan en ta tak i det og finne en mer effektiv måte å løse oppgaven på, svarer han.

Etter hvert valgte Idar å ta mer utdanning, han bygde på fagbrevet og ble ferdig utdannet bygningsteknikker på forsommeren i år.

Engasjert mann

– Kjente du til selskapene før du begynte her?

– Så vidt. Multiblokks produkter har jeg brukt hjemme i en årrekke., men Skjævelands VA-produkt har jeg bare sett når jeg kjørte fordi anleggsplasser. Samtidig er det noe jeg gleder meg til, å bli skikkelig kjent med hele produktsegmentet, forklarer han.

Fritidsinteresser? Ja da, jærbuen liker å fiske og jakte om høsten og utover vinteren. Han er glad i å vedlikeholde hus og hage og har stadig noen prosjekter på gang. I tillegg har han to barn som krever sitt, og som blir høyt prioritert.

Idars oppgaver

Idar skal ta over flere oppgaver som tidligere var tillagt Inge Furenes. Det vil frigjøre tid for Inge, slik at han kan bruke mer av sin tid på oppsøkende virksomhet. Dette er en oppgave Inge er særdeles flink til, og som gagner forholdet mellom Skjæveland og kundene.

Idar skal sammen med andre bidra innen forbedringsarbeid for å fremme kalkulasjon, han får ansvar innen prosjektkoordinering, forbedringer og digitalisering.

Er du kunde kan du vite at det er Idar som skal holde oversikt over alle innkommende forespørsler og utgående tilbud. Og ser du Inge oftere enn før, er det sansynligvis takket være Idar.