Bannerbilde

Møt Morten!

Møt Morten!

Skjæveland har fått en ny mann på innkjøp, lager og logistikk. Bli kjent med ham her!

Morten Rygg Ekeland har en variert erfaringsbakgrunn. En har gjerne det når en har levd en stund, og Skjævelands nye innkjøps- og logistikkleder er allerede 56 år gammel.
Han har arbeidet hos Skjæveland i overkant av en måned, og skal erstatte erfarne Harald Rege når han i månedsskiftet mars - april går av med velfortjent permisjon.

Roser Harald

Stillingen innebærer ansvaret for innkjøp, lager, logistikk og transport, inkludert ansvaret for sjåførene og truck-førerne. På utenlandsk heter det supply chain management, i Forsvaret heter det forsyningsledelse, Morten kaller det litt uhøytidelig for; «inn og ut-leder».
De første ukene fikk han opplæring av Harald, før han gradvis har overtatt ansvaret.

– Hvordan går det?
– Det går bra, jeg har vært heldig. Harald har en fantastisk erfaring og oversikt. Han har vært flink til å overføre kunnskap og vi har hatt en flott tone underveis. Jeg er begeistret og takknemlig over å ha fått en slik solid overføring fra Harald, så dette går bra, beskriver Morten.

Ideell erfaringsbakgrunn

Han er for øvrig gift, far til tre voksne gutter og bosatt på Klepp. Morten kommer fra Hinna, og ble jærbu da familien overtok konas barndomshjem. Arbeidserfaringer og utdanning er knyttet til innkjøp, logistikk, salg og personalledelse, og vi forstår godt hvorfor Skjæveland ansatte nettopp ham.

Etter militæret startet Morten i det som da var en produksjonsbedrift i hjembyen: Viking Stavanger. Vi er i 1983, han søkte på en markedskoordinatorstilling og ble tilfeldigvis ansvarlig for innkjøp og produksjonsplanlegging, i selskapet som blant annet solgte dykkerdrakter, gassverndrakter, drakter som var sprutsikre mot kjemikalier samt gummiert tekstil til blant annet forsvaret i Norge og Tyskland. Han var der i seks år, undervegs dekket firmaet en fireårig BI-utdannelse for ham innen bedriftsøkonomi og innkjøpsøkonomi.

Innom oljå

Da produksjonen ble flyttet til Sverige gikk han over til «oljå,» han, som så mange andre. Morten ble ansatt som innkjøper i Kværner, ble seniorinnkjøper og kontraktskoordinator, og var der i nesten ti år. Etterpå har han arbeidet i produksjonsbedriften Lærdal, handelsbedriften Magnar Eikeland, jobbet med salg innen bemanningsbransjen og så i produksjonsbedriften VVS Prefab i tre år.

– Det er lite betong i historien din?
– Ja …, men det er jo ikke betong jeg skal arbeide med hos Skjæveland! Her skal jeg arbeide med innkjøp, logistikk, lager og mennesker, og det har jeg gjort før, smiler han avslappet. Det er i det hele tatt mye smil på kontoret til Morten.

– Jeg tror en lang og variert erfaringsbakgrunn er en fordel i bedriften. Skjæveland har en solid historie og mange voksne medarbeidere, så det kan nok være en styrke, reflekterer han.

Flott oppstart

I fritiden liker han å gå turer i skog og mark, han spiller golf og som gammel aktiv alpinist trivs han fortsatt på ski ved anledning.

– Hva er viktigst for deg i jobbsammenheng?
– Jeg er veldig opptatt av riktighet, av at det skal være korrekthet innen beholdninger og transaksjoner. Jeg legger vekt på å etablere gode rutiner, og å ha formelle og gode avtaler med leverandører og andre. I slike forhold som dette er det avgjørende å ha trygge og ryddige relasjoner, beskriver mannen bestemt.

Så smiler Morten plutselig igjen;

– Du må få med at jeg har blitt fantastisk positivt mottatt. Skjæveland-folkene er så hyggelige, hjelpsomme og imøtekommende. Og like før jeg startet her fikk jeg en trivelig hilsen fra selskapet, en tekstmelding med bilde av pulten min og med arbeidstøy hengende klart. Da forsto jeg at jeg var komme til en god arbeidsplass. Jeg har byttet jobb før, men aldri tidligere opplevd at noen viser en slik omtanke på forhånd.